Pæne Taxa 4x35 registrerer alt og alle!
(Udvidet artikel, specielt for KAT´s venner)
 
Som alle kan se, så har vores mangeårige medlem, Kurt Petersen, modtaget et pænt brev fra Taxas direktør. Skal man tro på tonen i brevet, så er Taxas direktør en flink fyr, der giver Kurt en masse oplysninger, som Taxa strengt taget ikke er forpligtet til at give. Men sådan forholder det sig selvfølgelig ikke. Det fremgår af lovens §28 & 29, at den dataansvarlige selv og af egen drift skal sørge for at informere den registrerede.
Når man tilslutter sig Taxa 4x35, så får man at vide, at man bliver registreret i deres "chauffør" database med kørekort- og førerkort- nummer, navn og adresse. Men her stopper registreringen jo ikke!
Hver eneste gang man sætter sig ud i sin bil, så bliver man registreret for hvert 3.minut man er i bilen. At man registrerer kontoture og lign. er meget forståeligt, men hvad de skal bruge de øvrige registreringer til, det ved kun Guderne, direktøren og "ærlige" Palle.
Hele sagen startede i 2005, da vores medlem blev fotograferet på Kalvebod Brygge for at køre for stærkt. Da politiet ikke kunne fastslå identiteten på føreren, så ringede de til Taxa 4x35, og her fik de omgående og uden forhindringer at vide, at det var Kurt der havde ført bilen på det pågældende tidspunkt.
Taxa fortalte aldrig Kurt Petersen, at de videregav registrerede oplysninger til tredjemand, sådan som de skal. Kurt fandt først ud af at oplysningerne var blevet videregivet, da han læste om det i politirapporten.
Herefter klagede Kurt til datatilsynet i december 2005 og tilsynet bad efterfølgende Taxa om at fortælle hvad, hvor og hvor meget Taxa registrerede. Tilsynet fik aldrig de ønskede oplysninger, idet Taxas forhenværende direktør, Erling Ibsen, oplyste at man kun udleverede registreringerne til det Danske politi.
Datatilsynet tog dette for gode varer, og afsluttede sagen. Men dette var Kurt ikke tilfreds med, og rettede derfor henvendelse til den dataansvarlige i 4x35, "ærlige" Palle, for at få oplyst, hvad der blev registreret. Men dette var desværre forgæves, idet Taxa nægtede at besvare henvendelsen.
Da Taxa er forpligtet til at udlevere disse oplysninger, bad Kurt naturligvis datatilsynet om at politianmelde Taxa for manglende overholdelse af loven. Datatilsynet politianmeldte desværre ikke Taxa, men ringede i stedet til "ærlige" Palle og manuducerede ham om, hvad han var forpligtet til at udlevere. Herefter modtog Kurt så det omtalte brev. Så når Taxas nye direktør skriver, at Taxa ikke var forpligtet til at udlevere de forlangte oplysninger, så er det vist at træde langt ved siden af sandheden. Taxa har ikke frivilligt udleveret oplysningerne, men har fået armen vredet om på ryggen, og har fået at vide, hvad der kunne ske, hvis ikke de gjorde som forlangt.
Vi her i foreningen, har meget svært ved at se, hvad Taxa 4x35 skal bruge alle de registrerede oplysninger til, og hvorfor de udleverer alle registrerede oplysninger til Gud og hver mand!
Men vi kan godt forstå, at anlægget har problemer med at sende ture, når det skal holde styr på alle de fuldstændigt ligegyldige oplysninger om førerne, så må kunder og turafsendelse komme i anden række!
 
Efter at vi havde skrevet artiklen her, så sad vi ligegodt her på redaktionen og undrede os over et par ting. Normalt forstår vi det meste, men vi synes alligevel at der var et par ting, som vi ikke helt havde fod på.
Hvordan kan man øge sikkerheden - og for hvem - ved at føre (måske) ulovlige kartoteker over chauffører og vognmænd. Mener taxa 4x35 at vore ædle lovgivere har overset noget, som taxa omgående må rette?  Og hvis de vitterligt mener, at vore ædle lovgivere har fejlet, hvorfor kontakter taxa så ikke  lovgiverne og fortæller dem, hvordan de bedst muligt retter fejlen (når nu taxa ved bedre)!
Taxa´s direktør skriver til Kurt, at oplysningerne i "chauffør" databasen er obligatoriske og meddelt af den enkelte chauffør / vognmand! Men ved den enkelte overhovedet hvad oplysningerne skal bruges til og hvorfor de registreres, når det sker? Ved den enkelte, at oplysningerne skal bruges til at stikke den enkelte til myndighederne, når disse (måske) ikke kan fremskaffe en dommerkendelse. En dommerkendelse er trods alt borgernes sikkerhed for, at myndighederne må gøre som de gør, borgerne har ingen anden sikkerhed!
Vi her på redaktionen, er villige til at æde hver vores gamle hat på, at 9 ud af ti chauffører / vognmænd , ikke har den ringeste anelse om 2 ud af 3 følgende punkter: at de er registreret, hvilke oplysninger der er registreret samt hvilke formål disse registreringer skal bruges til!
Må vi i øvrigt være så fri at stille et anmasende spørgsmål eller to? Hvem betaler administrationsrådets honorar? Hvem betaler "ærlige" Palles honorar? Hvem betaler bestyrelsens honorarer? Hvem betaler centralpersonalets lønninger? Er det ikke vognmændene med hjælp fra chaufførerne? Bør de førnævnte grupper så ikke arbejde for at varetage, vedligeholde og fremme vognmændenes og chaufførernes interesser? 
Kunne taxa 4x35 ikke nøjes med at registrere førernes fødselsdato samt et kontrolnummer, så de kunne "logge" sig ind på anlægget, det kan man hos bankerne, de skal ikke have at vide, om man er rødhåret eller hvidhåret. Samtidigt ville det løse taxa´s problem med førerkort fra Hirtshals. Der er jo faldet dom for, at et førerkort er nok til at føre taxi overalt i Danmark, men taxa nægter hårdnakket at efterkomme domstolenes afgørelser, uvist hvorfor. Alle andre kan finde ud af det, hvorfor kan taxa 4x35 ikke?
Men problemet med billederne, det tror vi, at vi har fået løst.
Medens vi sad og grublede, så kom der en forbi med det seneste rygte: Taxa 4x35 er nogle utroligt flinke mennesker; i følge rygtet er bilederne nødvendige, fordi de skal bruges til et fototek i en "dating" database, hvor de personaler fra centralen der søger en ny kæreste, kan gå ind og søge. Og her er det strengt nødvendigt med et fototek, idet de er nødsaget til at søge efter udseendet, for med den timeløn vi oppebærer, så kan de ikke gå efter pengene! Dette skulle vist nok træde i stedet for en lønforhøjelse. Men stadig i følge rygterne, så er alt meget tys tys, idet ingen må få at vide, hvem der har fået en godte og hvem der har trukket en nitte!
Vi lover naturligvis at vi hurtigst muligt vil få afklaret de åbentstående spørgsmål, specielt hvem der betaler bestyrelsens løn i 4x35 og hvem de af samme grund bør være loyale overfor!