Til Ejner Skræddergaard

Ja,vores erhverv er begrænset af lovgivning og bevilling og netop derfor burde myndighederne gøre en ekstraordinær indsats for at bremse pirattaxierne, idet det er myndighederne der er skyld i deres huseren. denne skyld fremkommer bl.a. ved, at de holder chaufførernes timeløn alt for langt nede.

Jeg har i mit liv hørt om mange der har kørt for stærkt eller har kørt under indflydelse af spiritus, men fælles for dem alle er, at jeg ikke kan straffes for det de har gjort. Jeg kan efter gældende lovgivning ikke straffes for andres forbrydelser. Ligeledes kan jeg heller ikke lastes for, at der er enkelte chauffører inde på hovedbanegården, der nægter at køre dig til hvidovre. Hvis du har været udsat for sådanne chauffører, så burde du tage deres bevillingsnummer og anmelde dem til taxinævnet. Jeg og alle andre hæderlige kollegaer, vil i hvert fald ikke slås i hartkorn med disse for vort erhverv så belastende typer.

Hvad jeg skal dokumentere med hensyn til hvilke påstande og hvilke personer, det forstår jeg ganske enkelt ikke. men jeg vil da gerne se, om jeg skulle kunne finde nogen i min omgangskreds, der kan forklare mig, hvad du mener.

Og hvad skal jeg dokumentere m.h.t. omsætningstallene? Jeg skriver helt klart og tydeligt, at hvis man tager afsæt i vores erhvervs jungletrommer, så kunne man komme frem til, at omsætningen for pirattaxierne kunne være så høj som 800 millioner - 1,6 milliard kroner. man kan naturligvis ikke dokumentere dette, da forbrydere, og dette må piratchaufførerne være, ikke indleverer pålidelige selvangivelser, hvis nogen overhovedet.

At jeg skulle opfordre til drab er en lodret løgn, som du omgående bedes trække tilbage. Du bør måske få din gamle dansklærer til at læse og forklare teksten for dig en tredive til femogtredive gange, eller indtil du har forstået, hvad der står. Jeg skriver, citat: "Er der noget der skal gå frygteligt galt, før politikerne og vort erhvervs pampere gør noget ved problemet? Politikerne har jo tilsyneladende kun respekt for det, der står på forsiden af f.eks. Ekstra Bladet, og det kun, hvis de selv er ekstremt negativt omtalt. Måske som en kollega sagde: "Vi kan kun håbe på, at en af passagererne i en pirattaxi bliver skudt, så får politikerne (og passagererne) måske øjnene op for problemet". " citat slut. Jeg har aldrig nogen sinde og kunne heller aldrig drømme om at tilskynde til lovovertrædelser. Foreningen KAT har i mange år slået til lyd for, at lovgivningen skal overholdes, ligegyldigt om det er vognmændene, chaufførerne eller bestillingskontorerne. Så det du skriver er en forbandet løgn og bagvaskelse og kan om nødvendigt retsforfølges. Men jeg tror nu ikke, at det er besværet værd. Hvorfor? Det kan enhver selv filosofere over.

At uddannelse og trivsel skulle være kodeordet, er ikke rigtigt, idet disse to ord ikke nødvendigvis kan kædes sammen. Uddannelse har i hvert tilfælde intet med sagen at gøre. Efter at man indførte de obligatoriske uddannelser af chaufførerne er standarten faldet betydeligt. Kunderne fik en langt bedre og høfligere betjening for 30 år siden, end de gør i dag. Og dengang var der ingen uddannelse af chaufførerne. Men måske er sammehængen omvendt? Og hvad trivsel angår, ja så er trivsel helt klart forbundet med aflønningen. Jo bedre løn, jo bedre trivsel. Og ved hjælp af de officielle statistikker fra taxinævnet har jeg regnet ud, at en chaufførs gennemsnitsløn / time er lige under 114 kroner / timen. Der er ikke noget hokus pokus ved det tal, det stammer direkte fra taxinævnets statistikker og så mit kendskab til aflønningsformen i erhvervet.

Hjem kommer du, med eller uden vores hjælp. Det er jeg da glad for. Men du bør huske på, at hvis du bliver voldtaget eller slået oven i hovedet med et baseballbat af piratchaufføren, så kan politiet med stor sandsynlighed ikke finde frem til gerningsmanden - det kan de derimod, hvis det er en "lovlig" taxi. Personligt vil jeg mene, at hvis man tager en pirattaxi, så er alle de "uheld" der måtte ramle ned om ørerne på en selvforskyldte, for man ved jo godt, at man kører med en forbryder. Hvis du vil understøtte en forbryder, så er det din sag. Hvis du ønsker at køre med en pirattaxi, så er det din sag. Hvis du ønsker at hjælpe en forbryder med at tjene "sorte" penge, så er det din sag. Men det gør naturligvis også dig til en forbryder. Jeg er blot ked af, at du ikke kan straffes for de forbrydelser som du så beredvilligt indrømmer at have været med til.

Du støtter en seriøs dialog / debat over harehøjde. Det er jeg glad for. Vil du så ikke være så venlig at rejse dig op, så du kommer op på det niveau vi andre befinder os på.

Med venlig hilsen

Andris Kirsteins.
Redaktør KAT-bladet.