Er ”Fagre Ny Verden” over os?

 

Hvad er ”Fagre Ny Verden”?

”Fagre Ny Verden” er en verden, hvori der kun forefindes ”perfekte” mennesker, mennesker uden fejl. Eller det ville måske være mere korrekt at sige, at man i denne verden ikke ønskede at se mennesker med ”defekter”; at mennesker der havde en eller anden form for ”defekt” skulle gemmes af vejen, om det var i specielle lejre eller på anden vis, det kan være ligegyldigt. Man kunne eksempelvis gemme dem af vejen, ved at ”udstøde” dem af arbejdsmarkedet, og derved gøre dem ”usynlige”!

Hvorfor tror vi så, at vi er havnet i denne ”Fagre Ny Verden”?

Man kunne for nylig, på TV2-Nyhedernes hjemmeside, læse følgende overskrift: ”Ordblindhed kan koste kørekortet”. Indholdet skulle være hentet fra en artikel i Frederiksborg Amts Avis.

I al sin enkelhed går sagen ud på, at chauffører der skriver forkert på køreskiven, de får et klip i kørekortet, seks klip og kortet er væk. Og myndighederne kan gå et år tilbage i tiden. At chaufføren kan påvise, at han er ordblind / bogstavblind, det gør ingen forskel. Denne sygdom har været internationalt anerkendt i mange, mange år, men det interesserer ikke embedsmændene. Manden lider af en ”defekt”, og derfor skal han fjernes. At chaufføren måske aldrig har kørt for stærkt, kørt over for rødt eller på anden måde forvoldt fare for andres liv og helbred; det interesserer ingen. Embedsmændene har kun et perverst ønske om at kanøfle dem, som de betragter som deres ”undersåtter”. Og man kan her roligt skifte ordet undersåtter ud med undermennesker.

Mange mennesker med denne sygdom, har passet deres job upåklageligt i mange, mange år; og nu ønsker disse perverse embedsmænd så, at de bliver frataget deres levebrød, på grund af en skrivefejl, som de ikke selv kan gøre noget ved!

Hvis man begår et mord, så skal anklagemyndigheden bevise, at man har haft til hensigt at slå ihjel, men når et menneske med en anerkendt sygdom ”kommer til” at skrive forkert, så er vedkommende automatisk skyldig, selvom der aldrig har været intentioner om at gøre noget forkert. Er dette den Danske retsstat anno 2007?

Nu kan man roligt sige, at Danmark har forladt demokratiets smalle sti, og er gået over til embedsmandsvældet! Men det skete måske for mange år siden, der var bare ingen der råbte op?

Men hvad kommer det taxibranchen ved? Vi har jo generelt ingen køreskiver i bilerne!

Det er korrekt. Men dem der har fulgt med i, hvad der foregår i vores branche, de ved også, at disse perverse embedsmænd, de har prøvet på at give chauffører bøder for at glemme at skrive et nul foran deres starttidspunkt, hvis det f.eks. har været 07:00. De embedsmænd der har prøvet på at uddele bøder for denne latterlige og ligegyldige forseelse, det er de samme embedsmænd der nu vil have fjernet kørekortet fra disse gode og hårdtarbejdende chauffører, der lider af ordblindhed / bogstavblindhed. Og hvis det lykkes dem, så vil turen også snart komme til os. I vores branche har vi mange, med en anden etnisk baggrund end dansk, og ikke alle af disse kan skrive et fejlfrit dansk. Og nu vil embedsmændene så prøve på at fjerne dem fra vores erhverv, hvis de kommer til at skrive forkert.

Der er helt klart en sammenhæng imellem det der sker overfor chauffører med ordblindhed / bogstavblindhed i andre brancher og så det, vi kan forvente vil ske i vores branche på et eller andet tidspunkt. Embedsmændene giver aldrig op i deres evige jagt på magt og styrkelse af eget ego!

Det at man ikke har fået topkarakter i dansk retskrivning, det gør ikke en uegnet til at være chauffør, man kan være endog temmelig meget bedre end ham der fik UG i dansk retskrivning.

Og hvad gør vort erhvervs ledere så ved problemet?

Jo, John Lindbom bruger hele lederen i septemberudgaven af Dansk Taxi Tidende på at rose sig selv og Dansk Taxi Råd. De er billigere og bedre end deres søsterorganisationer i de øvrige nordiske lande.

Bedre til hvad? Hvornår har Dansk Taxi Råd sidst hjulpet en lille vognmand imod hans bestillingskontor? Det er vist aldrig sket. DTR hjælper altid bestillingskontoret med at knuse den lille vognmand. Den lille vognmand er et NUL, han er ligegyldig og derfor skal han knuses. Det er den lille vognmand der betaler hele gildet i DTR, men det er ligegyldigt, de vil principielt ikke støtte ham.

Det ville være dejligt at se DTR gå ind i sagen, sammen med andre organisationer, for at fortælle ”System Danmark” at dette er indlysende forkert, men med vores kendskab til DTR, så tror vi ikke på det.

Men det er indlysende forkert, det strider imod de mest fundamentale principper i den Europæiske Menneskerettighedserklæring, man må ikke diskriminere mennesker på grund af deres tro, politiske overbevisning og ej heller på grund af en internationalt anerkendt sygdom, som i øvrigt ikke har noget med deres arbejde at gøre og som ikke gør dem dårligere til deres arbejde. 

Men embedsmændene, pamperne, bureaukraterne, de er ligeglade, de vil have ”Fagre Ny Verden”, ligegyldigt hvor mange mennesker de skal træde på. De bekymrer sig ikke om menneskelige lidelser eller menneskelig værdighed, de vil have deres embedsmandsvælde!

Og så kan demokratiet og retsstaten, i deres øjne, gå ad Helvede til!

 

 

Tekstboks: Pervers (fr., af lat. Per’versus bagvendt, pp af per’vertere se pervertere) forkert; unaturlig; moralsk, is. Seksuelt fordærvet; abnorm. 
Perver’tere (fra fr. pervertir, lat. Per’vertere vende om, kaste omkuld)  afvige fra det normale på sygelig måde; 
Kilde: Gyldendals Røde Ordbøger, Fremmedord.

 

 

 

 

Tekstboks: Per’vers adj.: ntr.-t: unaturlig, abnorm, især i seksuel henseende-  (19 årh.; fra fransk af latin perversus perf.partc. af pervertere, se perver’tere)-
Perver’tere verb.: -ede; -ing: især i perf.partc. en perverteret (fordrejet) tankegang- (fra fransk pervertir af latin pervertere egl. ”vende om, kaste omkuld”).
Kilde: Politikens Nudansk Ordbog.